Comuna Tulucesti
Primaria Tulucesti » Turism

Turism

 * Pentru vizualizarea fisierelor PDF aveti nevoie de Adobe Acrobat Reader

Padurea Garboavele

La 17 km de municipiul Galati se afla rezervatia forestiera Padurea Garboavele. Ocupand circa 100 ha, rezervatia este inconjurata de salcami pe o suprafafa de 350 ha.

Predomina asociatiile de stejar brumariu si stejar pufos, precum si tufarisuri de paducel, migdal pitic si porumbar.

Padurea Garboavele adaposteste peste 470 de specii floristice, printre care se numara si o serie de specii rare: stanjenelul, ruscuta de primavara, bujorul romanesc, umbra iepurelui etc. in Valea Garboavelor este prezenta o vegetatie specifica zonei de mlastina.

Gradina Zoologica Galati

Gradina Zoologica Galati este situata in Padurea Garboavele, pe o suprafata de 7 ha, la 17 km nord-vest de Galati, Gradina Zoologica se afla intr-o etapa de dezvoltare si modernizare.

Astfel, daca in perioada 1999-2002 s-au modernizat spatiile pentru ierbivore si pentru lup european, in acest an sunt in curs de modernizare spatiile pentru leul african si tigrul siberian , precum si zona de recreere.

Tematica Zoo Garboavele a fost elaborata in 1997, impreuna cu specialistii de la European Association of Zoos and Aquaria, si are drept obiective conservarea speciilor rare de animale, precum si educatia pentru conservare.

Muzeului Satului

Muzeului Satului este situat în pădurea Gârboavele, pe o întindere de 1.36 ha, amplasamentul reconstituie la o scară mai mică o vatră de sat românesc care cuprinde patru gospodării din zona Cavadineşti, Măstăcani, Corod şi Cahul.

Vizitatorii vor putea găsi la Muzeul Satului din Galaţi două oale pentru sarmale, din ceramică neagră, nesmălţuită, care nu se mai fabrică în această zonă a ţării de cel puţin 70 de ani.

Tot în casele tradiţionale pot fi găsite levicere cu o vechime de 100 de ani.

Pădurea Plevna

Anual în Pădurea Plevna, de lângă comuna Rediu se organizează “Festivalul Bujorului”, un festival care promovează tradiţiile locale şi încurajează protejarea mediului.

Acest festival este una din cele mai populare serbări câmpeneşti din judeţul Galaţi şi se datorează existenţei în imediata vecinătate a comunei, a unei arii protejate, dedicată bujorului românesc şi altor specii rare.

Ocrotit de lege, bujorul este o floare de o frumuseţe deosebită ce înfloreşte la jumătatea lunii mai, prilejuind numeroase sărbători în judeţul Galaţi.

Skip to content