Comuna Tulucesti judetul Galati Comuna Tulucesti judetul Galati Comuna Tulucesti judetul Galati Comuna Tulucesti judetul Galati Comuna Tulucesti judetul Galati Comuna Tulucesti judetul Galati Comuna Tulucesti judetul Galati

Descriere proiect

Proiectul “Dezvoltarea infrastructurii – motor al cooperarii socio–economice in comuna Tulucesti, judetul Galati si comuna Sireți, raionul Straseni „este finantat de către Uniunea Europeana, prin Programul Operational Comun Romania-Republica Moldova 2014-2020. Valoarea totala proiectului este de 2.592.093,07 EURO. Finanțarea primită din partea Uniunii Europene este de 1.980.000 EURO, ceea ce reprezinta 76,39% din valoarea totala a proiectului.

Proiectul vizeaza „Dezvoltarea infrastructurii de drumuri in comuna Tulucesti, judetul Galati” si „Constructia capitala a drumului local care face conexiunea dintre localitatea Sireti si traseul international M14 (M5)” in satul Sireţi, raionul Straseni.Proiectul abordeaza zona de frontiera dintre Romania si Republica Moldova si va contribui la obiectivul general al Instrumentului european de vecinatate: dezvoltarea catre o regiune de prosperitate si buna vecinatate, realizata prin actiuni de cooperare transfrontaliera in beneficiul a statelor membre si a tarilor vecine din afara UE.Prezentul proiect raspunde nevoilor existente in cadrul celor doua comunitati locale si, pe termen lung, la nivelul Regiunilor de Dezvoltare din care Regiunea Sud-Est a Romaniei si Regiunea Centrala a Republicii Moldova, in dezvoltarea infrastructurii de transport locala in conformitate cu standardele nationale si internationale, implementarea masurilor preventive, combaterea fenomenelor de degradare a mediului in zonele rurale si crearea unui mediu optim de dezvoltare economica si sociala pentru mediul local.

Cooperarea transfrontaliera la frontierele externe ale Uniunii Europene (UE) continua sa reprezinte o prioritate majora pentru Uniunea Europeana in perioada de programare 2014-2020.ENI CBC isi propune sa creeze „o zona de prosperitate comuna si buna vecinatate intre statele membre ale UE si vecinii lor. In acest scop, proiectul va promova dezvoltarea economica si sociala in regiunile de pe ambele parti ale frontierelor comune. Prin acest proiect, cooperarea transfrontaliera dintre Romania si Republica Moldova va consolida si spori potentialul de dezvoltare al zonei.

Plecand de la ideea ca transportul este factorul care determina viteza de dezvoltare a unei localitati, au fost identificate drumurile existente care includ categorii de utilizare a pamantului si solurile cu cel mai mare potential de dezvoltare economica, impunand astfel o dezvoltare a retelei de transport rutier si conectivitatea lor cu drumul principal care duce la frontiera. Obiectivul general al proiectului: Imbunatatirea drumurilor care leaga comuna Tulucesti si comuna Sireti de drumul principal care duce la granita.

Contact:

Proiect implementat de Comuna Tulucesti, jud Galati
in parteneriat cu Primaria Sireti, raionul Straseni, R. Moldova
Adresa: sat Tulucesti ,comuna Tulucesti, Galati

Tel: + 40 236345007
Fax: + 40 236345707

Beneficiari

Beneficiari:

Comuna Tulucesti, judetul Galati, Romania

Primaria Satului Sireti, Raionul Straseni, R. Moldova

Lider proiect:

Comuna Tulucesti, judetul Galati, Romania

Partener:

Primaria Satului Sireti, Raionul Straseni, R. Moldova

Bugetul proiectului:

Valoarea totala – 2 592 093,07 Euro

Suma finantata de Uniunea Europeana 1 980 000,00 EURO, echivalentul a 76,39% din costul total eligibil, distribuita astfel:

Comuna Tulucesti 1.127.506,00 Euro la care se adauga contributia proprie de 243.949,48 Euro, în valoare totala de 1.371.455,48 EURO

Comuna Sireti 852.494,00 Euro la care se adauga contributia proprie de 368.143,59 Euro, in valoare totala de 1.220.637,59 EURO

Perioada de implementare:

24 luni (15 Iulie 2021 – 14 Iulie 2023)

Programul de finantare

Programul Operational Comun Romania - Republica Moldova 2014 - 2020

Obiectivul tematic 7:

Imbunatatirea accesibilitatii la regiuni, dezvoltarea retelelor si a sistemelor de transport si comunicatii

Prioritatea programului 3.1:

Dezvoltarea infrastructurii de transport transfrontalier si a infrastructurii TIC.

Prioritatea la care implementarea proiectului vine sa contribuie 3.1.1:

Cresterea mobilitatii persoanelor si marfurilor in zona eligibila printr-o retea de transport modernizata

Tipul actiunii: HARD

Tipul proiectului: SIMETRIC

Proiectul abordeaza zona de frontiera dintre Romania si Republica Moldova si va contribui la obiectivul general al Instrumentului european de vecinatate: dezvoltarea catre o regiune de prosperitate si buna vecinatate, realizata prin actiuni de cooperare transfrontaliera in beneficiul statele membre si tarile vecine din afara UE.

Prezentul proiect raspunde nevoilor existente in cadrul celor doua comunitati locale si, pe termen lung, la nivelul Regiunilor de Dezvoltare din care Regiunea Sud-Est a Romaniei si Regiunea Centrala a Republicii Moldova, in dezvoltarea infrastructura de transport locala in conformitate cu standardele nationale si internationale, implementarea masurilor preventive, combaterea fenomenelor de degradare a mediului in zonele rurale si crearea unui mediu optim de dezvoltare economica si sociala pentru mediul local. Aceste nevoi nu numai ca au fost identificate, dar sunt stabilite ca linii de actiune prioritare pe care trebuie construite viitoarele masuri de dezvoltare si programe ale celor doua comunitati locale.

Exista o legatura stransa intre infrastructura de transport a unei regiuni si dezvoltarea economica a acesteia. Din cele mai vechi timpuri, cele mai prospere asezari au fost fie de-a lungul unor cai importante de comunicatie, fie la intersectia lor. Potentialul de dezvoltare al unei localitati este cu atat mai mare cu cat localitatea are o infrastructura de transport mai dezvoltata. Cresterea economica duce la o crestere si mai mare a nevoilor de transport, creand o presiune suplimentara asupra infrastructurii existente. La nivel european, se asteapta ca traficul sa se dubleze pana in 2020.

Principalul obiectiv strategic al oricarei strategii economice in domeniul transportului auto este de a accelera restructurarea si dezvoltarea economiei prin crearea unor conditii de calatorie sigure si eficiente in traficul intern si international de marfuri si pasageri.

Pornind de la consideratiile de mai sus, dezvoltarea unei infrastructuri de transport in conformitate cu nevoile tot mai mari de transport trebuie sa ramana una dintre prioritatile autoritatilor nationale si locale, indiferent de constrangerile economice sau bugetare.

In contextul actual, este din ce in ce mai necesara cresterea integrarii retelei locale de transport in reteaua nationala si europeana si construirea drumurilor moderne capabile sa preia un trafic in crestere rapida.

Cooperarea transfrontaliera la frontierele externe ale Uniunii Europene (UE) continua sa reprezinte o prioritate majora pentru Uniunea Europeana in perioada de programare 2014-2020.

ENI CBC isi propune sa creeze „o zona de prosperitate comuna si buna vecinatate intre statele membre ale UE si vecinii lor. In acest scop, proiectul va promova dezvoltarea economica si sociala in regiunile de pe ambele parti ale frontierelor comune.

Prin acest proiect, cooperarea transfrontaliera dintre Romania si Republica Moldova va consolida si spori potentialul de dezvoltare al zonei.

Plecand de la ideea ca transportul este factorul care determina viteza de dezvoltare a unei localitati, a fost menit sa identifice drumurile existente care includ categorii de utilizare a solului si soluri cu cel mai mare potential de dezvoltare economica, impunand astfel o dezvoltare a retelei de transport rutier si conectivitatea lor cu drumul principal care duce la frontiera.

Obiective

Obiectiv general:

Imbunatatirea drumurilor care leaga Comuna Tulucesti si Comuna Sireti de drumul principal care duce la granita.


Obiectivul specific:

Modernizarea infrastructurii de transport in zona transfrontaliera in Comuna Tulucesti si Comuna Sireti.

Imbunatatirea cailor de acces catre centrele de interes transfrontaliere din Comuna Tulucesti.

Promovarea solutiilor inovatoare in modernizarea drumurilor in Comuna Tulucesti si Comuna Sireti.

Obiectivele proiectului Presupun:

Proiectul presupune reconstruirea / modernizarea a 3 drumuri care leaga Comuna Tulucesti si Comuna Sireti de drumul principal care duce la frontiera.

Lungimea totala a drumurilor reconstruite sau modernizate va fi de 6,344 Km, din care 3,590 km in Comuna Tulucesti si 2,754 km in Comuna Sireti.

Plecând de la ideea ca transportul este factorul care determina viteza de dezvoltare a unei localitati, a fost menit sa identifice drumurile existente care includ categorii de utilizare a solului si soluri cu cel mai mare potential de dezvoltare economica, impunând astfel o dezvoltare a retelei de transport rutier si conectivitatea lor cu drumul principal care duce la frontiera.

Cele doua drumuri propuse pentru modernizare in comuna Tulucesti care leaga DN 26 de DN 24D si DN 24D si DJ255A sunt o cale alternativa pentru utilaje agricole din cele trei sate ale comunei Tulucesti, decongestionând traficul fie pe DN26, fie pe DN24D. In acelasi timp, exista rute alternative pentru descarcarea traficului de pe drumurile nationale care traverseaza comuna.

Reconstructia retelei rutiere care leaga satul Sireti, raionul Straseni va imbunatati legatura de transport a zonelor rezidentiale cu reteaua rutiera comuna a Republicii Moldova, va creste mobilitatea populatiei din aceasta localitate, ceea ce va contribui la dezvoltarea economica a regiunii si sa imbunatateasca bunastarea cetatenilor.

Avantajele modernizarii drumurilor sunt:

Asigurarea conexiunii la reteaua rutiera comunala, judeteana sau nationala;

Asigurarea accesibilitatii in zonele de interes transfrontalier;

Asigurarea accesibilitatii in zonele in care se desfasoara activitati Agricole;

Economisind timp si combustibil;

Reducerea costurilor de functionare a masinilor si vehiculelor agricole;

Imbunatatirea capacitatii de incarcare;

Imbunatatirea caracteristicilor geometrice si a cailor de urmarire;

Adresati structura drumului la parametrii tehnici care corespund categoriei de drum;

Cresterea accesului echipamentelor agricole la iesirile agricole si agentii economici;

Acces rapid la exploatatii dupa ploaie.

Modernizarea drumurilor 1059 si 1701 + 1702 din Tulucesti va duce la urmatoarele rezultate:

- imbunatatirea accesului la exploatatiile agricole la scara larga (650 Ha);

- va deservi 497 de proprietari naturali care exploateaza terenul individual;

- acces pentru 11 agenti economici care opereaza in zona;

- accesul a 26 de entitati economice care desfasoara activitati neagricole in zona la infrastructura de transport de calitate;

- acces la zonele de interes turistic transfrontalier;

Modernizarea drumurilor din Comuna Sireti va duce la urmatoarele rezultate:

- Aproximativ 3.500-4.000 de navetisti obisnuiti, care lucreaza sau studiaza, cu transportul privat sau public vor beneficia de o infrastructura de transport de inalta calitate. Aceste persoane sunt angajate sau efectueaza studii in orasul Chisinau, comuna Vatra si alte localitati ale Republicii Moldova, unde exista intreprinderi industriale si institutii de invatamant.

- 8 agenti economici care desfasoara activitati agricole in zona

- Accesul a 17 agenti economici care desfasoara activitati neagricole in zona la infrastructura de transport de calitate

Ambele drumuri propuse pentru modernizarea Comunei Tulucesti si cele propuse de Comuna Sireti sunt incluse in Planul Urbanistic General al fiecarei localitati, astfel incât finantarea ENI nu este vazuta ca o oportunitate, ci ca o solutie pentru rezolvarea unei probleme comune cu care se confrunta locuitorii dintre cele doua localitati.

Grup tinta

1. Agentii economici din Comuna Tulucesti – societati care se ocupa cu exploatarea terenurilor agricole din Comuna Tulucesti;

2. Locuitori din Comuna Tulucesti - proprietari de terenuri care cultivă terenuri individual;

3. Agentii economici din Comuna Sireti - companii care au ca obiect exploatarea terenurilor agricole din Comuna Sireti;

4. Locuitorii din Comuna Sireti – navetisti obisnuiti.

Rezultate preconizate

Modernizarea a 3 drumuri care leaga Comuna Tulucesti si Comuna Sireti de drumul principal care duce la frontiera.

- rapoartele de progres tehnic si financiar ale proiectului aprobate de finantator;

- suprafata totala afectata de lucrarile de executie in Comuna Tulucesti: 37005 mp (apartine in totalitate domeniului public al Comunei Tulucesti, judetul Galati);

- DE 1059 modernizat – 2,230 km

- DE 1701 + 1702 modernizat – 1,360 km

- pentru comuna Sireti un drum in lungime de 2,754 km si 7 m latime modernizat.

Instrumente de promovare pentru comuna Sireti, raionul Straseni:

- 3 comunicate de presa, emise in timp util in mass-media locala/regionala, informand asupra etapelor proiectului;

- 600 de pliante vor fi distribuite pe durata proiectului

- instalarea panourilor publicitare temporare si a panourilor publicitare permanente

- afisarea unui material de prezentare (roll-up) in locul unde este implementat proiectul si pe perioada evenimentelor derulate in cadrul proiectului

- autocolante care poarta elementele specifice de vizibilitate ale programului, afisate pe fiecare vehicul, echipament sau alta dotare achizitionata de proiect;

- un portofoliu de cel putin 10-15 fotografii profesionale si / sau un scurt videoclip (de cel putin 2 minute), care prezinta evenimentele si rezultatele proiectului, imagini reprezentative ale persoanelor care participa la proiect ca personal si / sau ca beneficiari / grup tinta , etc.) si situatia inainte si dupa implementarea proiectului;

- actualizarea postarilor de pe paginile web ale beneficiarilor (partenerilor de proiect)

- 1 articol „care spune povestea proiectului” (de cel putin 200 de cuvinte si 5 fotografii) disponibil la cererea programului;

Instrumente de promovare a proiectului pentru comuna Tulucesti, judetul Galati:

- 3 comunicate de presa publicate in timp util in mass-media locala / regionala, informand asupra etapelor proiectului;

- 600 de pliante vor fi distribuite pe durata proiectului

- instalarea panourilor publicitare temporare si a panourilor publicitare permanente

- afisarea unui material de prezentare (roll-up) in locul unde este implementat proiectul si pe perioada evenimentelor derulate in cadrul proiectului

- autocolante care poarta elementele specifice de vizibilitate ale programului afisate pe fiecare vehicul, echipament sau alta dotare achizitionata de proiect;

- un portofoliu de cel putin 10-15 fotografii profesionale si / sau un scurt videoclip (de cel putin 2 minute), care prezinta evenimentele si rezultatele proiectului, imagini reprezentative ale persoanelor care participa la proiect ca personal si / sau ca beneficiari / grup tinta , etc.) si situatia inainte si dupa implementarea proiectului;

- actualizarea postarilor de pe paginile web ale beneficiarilor (partenerilor de proiect)

- 1 articol „care spune povestea proiectului” (de cel putin 200 de cuvinte si 5 fotografii) disponibil la cererea programului;

- 4 laptopuri

- 2 multifunctionale color

- 2 videoproiectoare

- 2 vehicule

Grupurile de activitati

Grupa de activitati 1 – Managementul proiectului

GA 1 cuprinde setul de actiuni menite sa asigure managementul tehnic si financiar general al proiectului, precum si o buna comunicare intre parteneri, precum si intre parteneri, cu mediul extern al proiectului.

ACTIVITATEA 1.1 - Semnarea contractelor de munca pentru echipa de proiect.

ACTIVITATEA 1.2 - Organizarea intalnirilor echipei de implementare a proiectului.

ACTIVITATEA 1.3 - Crearea conditiilor pentru implementarea proiectului.

ACTIVITATEA 1.4 - Auditul proiectului.

ACTIVITATEA 1.5 - Elaborarea si transmiterea rapoartelor tehnice si financiare.

Grupa de activitati 2 – Planul de informare si comunicare

Beneficiarii vor stabili o vizibilitate adecvata a contributiei Uniunii Europene la proiecte pentru a consolida gradul de constientizare publica a actiunii Uniunii Europene si a crea o imagine consecventa a sprijinului UE in toate tarile participante. In acest sens, beneficiarul va furniza publicului informatii despre finantarea UE, precum si despre rezultatele si rezultatele proiectului. Produsul informational va fi in conformitate cu cerintele programului Identitatea vizuala este asigurat.

ACTIVITATEA 2.1 - Lansarea proiectului.

ACTIVITATEA 2.2 - Instrumente de promovare.

ACTIVITATEA 2.3 - Inchiderea proiectului.

Grupa de activitati 4 – Realizarea infrastructurii de transport

ACTIVITATEA 4.1 - Alocarea serviciilor de proiectare.

ACTIVITATEA 4.2 - Realizarea documentatiei si specificatiilor de proiectare.

ACTIVITATEA 4.3 - Alocarea executarii lucrarilor de investitii.

ACTIVITATEA 4.4 - Executarea si monitorizarea lucrarilor conform ofertei anexate contractelor de executare semnate.

ACTIVITATEA 4.5 - Receptia lucrarilor.

Declaratii

  • Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do. If you haven't found it yet, keep looking. Don't settle. As with all matters of the heart, you'll know when you find it.

    Steve Jobs
  • This is Photoshop's version of Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris.

    Mr. Adobe

Adresa de contact

Proiect implementat de Comuna Tulucesti, jud Galati
in parteneriat cu Primaria Sireti, raionul Straseni, R. Moldova
Adresa: sat Tulucesti ,comuna Tulucesti, Galati

Tel: + 40 236345007
Fax: + 40 236345707